Periodiek onderhoud van het dakvenster

Vergeleken met verticale vensters, worden dakvensters in grotere mate blootgesteld aan atmosferische invloeden. Daarom draagt een correct en regelmatig onderhoud bij aan de optimale werking en de langere levensduur ervan.
Het gaat hier om enkele eenvoudige ingrepen die je gerust zelf kan doen, door middel van de VELUX onderhoudskit die je in onze e-shop kunt aankopen:
 
  • De insectenfilter en de ventilatiefoam van de ventilatieklep vervangen.
  • De mechanische en elektrische onderdelen van het dakvenster controleren en eventueel smeren.
  • Controleren of de buitenbekleding in orde is, dat er geen schimmelvorming is of andere oorzaken die de afvoer van het hemelwater kunnen belemmeren.
     
Hier kan je de richtlijnen downloaden voor het correcte gebruik van de do-it-yourself kit: ZZZ 220K (Bestelreferentie voor dakvensters met een "K" in de maatcode) en ZZZ 220 (Bestelreferentie voor dakvensters zonder een "K" in de maatcode)
 
Als je dakvenster ouder is dan 20 jaar en nooit is onderhouden, moet je misschien overwegen om het te vervangen. Dat is helemaal niet zo moeilijk of duur zoals men vaak denkt. Alle informatie over het vervangen van uw dakvenster vindt u in deze rubriek.  

Hebt u geen oplossing gevonden?

Vul dan onderstaand formulier in en wij helpen u verder.

Contacteer ons

Zoekt u misschien dit?