Condens op beglazing

Condens op de binnenkant van de beglazing
Een dubbel isolerende beglazing zal condensatievorming vertragen, daar de temperatuur van de binnenruit hoger ligt dan die van een enkele beglazing, maar kan het niet beletten. Superisolerende beglazingen zullen het verschijnsel nog verder vertragen wegens hun betere Ug-waarde, maar kunnen het ook niet voorkomen bij heel ongunstige omstandigheden.
Het vermijden of verminderen van condensatievorming kan u slechts bereiken door:
- Verlaging van het vochtgehalte van de lucht.
- Verhoging van de oppervlaktetemperatuur van het bouwelement door voldoende warmte-isolatie in combinatie met voldoende kamerverwarming.
- Goede ventilatie.
Condens op de buitenkant van de beglazing
Hoe beter de isolatiewaarde van de beglazing, hoe warmer de binnenruit en hoe lager de temperatuur van de buitenruit. Hierdoor kan aan de buitenkant van beglazingen ’s nachts en in de vroege ochtend bij heldere hemel en windstil weer, condens optreden. Bij drievoudige beglazingen zal dit fenomeen vaker optreden dan bij een dubbele beglazing, maar zal bij beide beglazingen verdwijnen wanneer de beglazing opgewarmd wordt door de eerste warmte.
Condens tussen de glasbladen
De oorzaak is meestal het einde van zijn levensduur. Het vocht tussen de glasplaten is niet verwijderbaar. Wij raden aan om in dit geval de beglazing te vervangen. Beglazingen hebben een fabrieksgarantie van 10 jaar. Voor meer details over garantie, kan u op onze website terecht.
Bijkomende informatie over condents tussen de beglazing vind je hier.

Hebt u geen oplossing gevonden?
Vul dan onderstaand formulier in en wij helpen u verder.
Contacteer ons