Aangetast hout - informatie

De VELUX dakvensters in natuurhout worden tijdens de productiefase behandeld met een schimmelwerend middel en een afwerkingslaag. Uit respect voor de natuur en voor uw gezondheid, gebruikt VELUX uitsluitend producten op waterbasis.
 

Gevernist hout


Het vernis op dakvensters in natuurhout moet u om de vier jaar opnieuw aanbrengen of frequenter in vochtige omgevingen. Een aanhoudend gebrek aan onderhoud kan het hout aantasten.
 

Witgeverfd hout


Beschermd met een vocht- en schimmelwerend middel en afgewerkt met een witte uv-bestendige acrylverf op waterbasis. Een vochtige doek met zuiver water volstaat om het raam te reinigen.
 

Hout omhuld met wit afgelakt polyurethaan


Hout omhuld met wit afgelakt polyurethaan is geschikt voor vochtige omgevingen, zonder meeronderhoud voor de binnenkant. Een vochtig doek volstaat om het dakvenster te reinigen. Mocht de polyurethaanbekleding per ongeluk toch worden beschadigd, door een inslag bijvoorbeeld, dan kan ze worden hersteld. VELUX heeft herstelkits ontworpen waarmee u kleine herstellingen kunt uitvoeren aan het hout of aan de polyurethaanbekleding.

 

Hebt u geen oplossing gevonden?

Vul dan onderstaand formulier in en wij helpen u verder.

Contacteer ons

Zoekt u misschien dit?